Fűszervaj másképpen
Itt a szabadságok kerti party-k, vízparti sütögetések ideje, az elkészült isteni friss sült húst feldobhatjuk még az alábbi fűszervajjal.
hozzávalók:
20 dkg érett gorgonzola sajt
10 dkg puha vaj
1-2 dundi gerezd fokhagyma
1 db kisebb fej vöröshagyma
só ízlés szerint
2-3 kiskanál zöld pesto
őrölt kömény ízlés szerint
piros paprika ízlés szerint
Az érett gorgonzolát jól elkeverjük a puha vajjal, ízlés szerint megsózzuk, majd két részre osztjuk. Az egyik részbe beletesszük az őrölt köményt, a lereszelt, vagy nagyon apróra vágott vöröshagymát, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük. Ha sótlan után sózzuk. Folpack-ba tesszük az elkészült masszát kis hengerré formázzuk, és felhasználásig betesszük a fagyasztóba.
A másik részbe beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a zöld pestot. Szintén jól elkeverjük, sózzuk, ha még kell és folpackba csomagolva, ugyan úgy járunk el, mint a másik változatnál.
Felhasználás előtt 15 perccel elég kivenni a fagyról.
Igazán különlegessé varázsolja az amúgy is kellemes rostonsült húsokat.
Jó étvágyat kívánok!
– via –
Comments are closed on this post.