Fűszervaj másképpen

Posted 29 június 2012 | Gasztro   

Itt a szabadságok kerti party-k, vízparti sütögetések ideje,  az elkészült  isteni friss sült húst feldobhatjuk még az alábbi fűszervajjal.

hozzávalók:

20 dkg érett gorgonzola sajt

10 dkg puha vaj

1-2   dundi gerezd fokhagyma

1 db kisebb fej vöröshagyma

só ízlés szerint

2-3 kiskanál zöld pesto

őrölt kömény ízlés szerint

piros paprika ízlés szerint

 

Az érett gorgonzolát jól elkeverjük a puha vajjal, ízlés szerint megsózzuk, majd két részre osztjuk.  Az egyik részbe beletesszük az őrölt köményt, a lereszelt, vagy nagyon apróra vágott vöröshagymát, és a pirospaprikát. Jól összekeverjük. Ha sótlan után sózzuk. Folpack-ba tesszük az elkészült masszát kis hengerré formázzuk, és felhasználásig betesszük a fagyasztóba.

A másik részbe beletesszük a péppé zúzott fokhagymát és a zöld pestot. Szintén jól elkeverjük, sózzuk, ha még kell és folpackba csomagolva, ugyan úgy járunk el, mint a másik változatnál.

Felhasználás előtt 15 perccel elég kivenni a fagyról.

 

Igazán különlegessé varázsolja az amúgy is kellemes rostonsült húsokat.

 

Jó étvágyat kívánok!

 

– via –

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed on this post.