Larousse Gastronomique

Posted 19 május 2012 | Ajánló   

 

Egy igazi „szupernehézsúlyú” gasztronómiai lexikon, (a szó szoros értelmében is, hiszen a kötet 4,7 kg) 4000 szócikkel, 1000 oldalon, mely mindegyike, eligazít, tanít, és nem utolsó sorban konyhaművészeti etalonként szolgál.

A könyv 1700 fotót tartalmaz. Ebből több mint száz, egész vagy dupla oldalas fotóesszé, színes és fekete fehér kivitelben, mely megkönnyíti az alapanyagok, konyhai eszközök beazonosítását a gasztronómiai iránt érdeklődő lelkes amatőr és kevésbé amatőrök számára egyaránt.  A könyvet lapozgatva komfortérzetünk tökéletesen kiteljesedhet, hiszen mindegyik fotó mellet közlik, hol készültek a képek, ki készítette az ételt, sőt, akár összehasonlíthatjuk az azonos, ámde különböző nemzetek által készített ételeket is.

Van benne alapanyag- és étel meghatározás, ismerteti a különféle konyhai eszközöket, taglalja az ételkészítési eljárásokat, módszereket, és 2500 recepteket is tartalmaz.

Érdekességként vendéglős életrajzok színesítik a könyvet.

Egyszóval minden benne van, aminek egy kicsit is köze van a gasztronómiához.

 

-via-

Comments are closed on this post.