Arzén és levendula

Posted 05 február 2012 | MOZAIK   

Bűnügyi bohózat 2 felvonásban a Magyar Színház előadásában

Két tündérinek tűnő öreglány, egy szerelmes színikritikus unokaöcs, egy beteges téveszmében szenvedő másik unokaöcs, egy hullákon kísérletező nagypapa, valamint egy sorozatgyilkos nagybácsi a szereplői Joseph Kesselring mesterien megírt és méltán népszerű bűnügyi komédiájának.

A második világháború idején Brooklynban játszódó, és az abszurditás határát súroló, ám de fordulatokban és humorban igen csak bővelkedő történet, két kedvesnek tűnő öreglány titkos szenvedélyére épül.

Az angyali természetű és köztiszteletben álló, fáradhatatlanul jótékonykodó Brewster nővérek titkos szenvedély rabjai. Előszeretettel édesítik meg egy pohárka ribizli borba kevert arzénnal a család nélkül élő elesett idős férfiak utolsó óráit. A hullákat illő gyászszertartás után unokaöccsükkel kapartatják el a ház pincéjében, aki abban a beteges tévhitben él, hogy ő az Egyesült Államok elnöke és maláriában elhunyt áldozatokat hantol el a Panama csatornában, eddig összesen tizenegyet.

Másik unokaöccsük Mortimer színikritikus, aki totál ledöbben, amikor rájön, hogy nénikéi sorozatgyilkosok, és bár őrülten szerelmes egy Helen nevű lányba, de nem mer családot alapítani, mert fél, hogy a gyilkos ösztön genetikailag örökölhető. Közben a két gyilkos öreglány, a téveszmés idióta rokon, a hullákon kísérletező nagyapja mellett beesik még az átoperált arcú sorozat gyilkos nagybácsi is, aki a rendőrség elől bujkál és utolsó áldozatát épp a levendula illatú családi fészekben készül elrejteni………….

Ennyi bonyodalom, vicces és néha már abszurd helyzetek után jogosan merül fel a kérdés.: Mi lesz ennek a vége?…….

…………… poéngyilkos lennék ha elárulnám.

-via-

Comments are closed on this post.