BUDAPEST BÁR

Posted 16 január 2012 | Ajánló   

 

A békebeli 20-as 30-as évek, a kor bárzenéje és slágerei, füstös kávéházi hangulata, filmjei, olyan igazi „karádis-jávoros feeling”, keríti hatalmába az embert, ha a Budapest Bár zenéjét hallgatja.

http://www.youtube.com/watch?v=pie9cHezchM

A különböző kultúrák ölelkezéséből született zenei világ tényleg képes arra, hogy beleképzeljük magunkat az adott korba. Mesterien hangszerelt cigányzene, annak jellegzetes temperamentumával, egy csipet magyaros dallamvilággal,  mind ez megkoronázva olyan énekesekkel, mint Kiss Tibor a „Quimby”-ből, Lovasi a „Kispál”-ból, Klemencz a „Kistehén”-ből, Bohumi Dóra az „ex Jazz+Az”-ból, Ruttkai Bori a „Specko Jedno”-ból, Ferenczi György a „Colorstar”-ból…….

Az együttes története 2007-ben kezdődött, a zenekart eredetileg Farkas Róbert (hegedű, gitár) alapította olyan céllal, hogy felfrissítse a kávéházi cigányzenei hagyományokat. Robi a Zeneakadémián ismerkedett meg zenésztársaival: Farkas Mihállyal (cimbalom) és Ökrös Károllyal (harmonika, zongora). A zenekarhoz csatlakozott negyedik tagként Misi öccse, Farkas Richárd is (bőgő). Az alapzenekar összeállt, de érezték, hogy valami extra, valami különleges hiányzik belőle, valami olyan, ami egyedivé teszi az egészet. Ennek hatására született meg az ötlet, hogy hívjanak meg előadóknak olyan néhány kiváló magyar pop és rock énekeseket, akik napjaink zenei életének meghatározó egyéniségei.

A korok, generációk és kultúrák ötvözésének merész ötlete bevált, az együttes által feldolgozott régi filmslágerek, táncdalok, kuplék, teltházas előadásokat generálnak.

-via-

Comments are closed on this post.